تاریخ انتشار : 15 دی 1392 6:10

ذکر منابع اخبار در روزنامه ها ضرورت دارد

امیدعلی مسعودی در گفت وگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: اینکه روزنامه ها اخبار خود را بدون ذکر منبع به چاپ می رسانند مشکلی است که طی سال های اخیر در عرصه مطبوعات رواج یافته است.

استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه خبرنگاران تمایلی به ذکر منبع ندارند، افزود: این امر موجب می شود وقتی خبر تکذیب می شود این خبرنگارانند که از نظر حقوقی مسئول هستند و در نهایت مجبور می شود برای پاسخگویی راهی دادگاه شوند.

وی با تأکید بر اینکه ادامه دار بودن این روند از نظر اخلاق رسانه ای نیز صحیح نیست، ابراز داشت: عدم ذکر منبع خلاف اخلاق ایرانی است چراکه در فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه خاصی به ذکر منبع شده است.

استاد علوم ارتباطات، عدم توانایی مطبوعات در پرداخت حقوق خبرنگاران را از دیگر دلایل بروز چنین پدیده ای در عرصه رسانه کشور عنوان کرد و بیان داشت: به دلیل محدودیت های مالی هم اکنون بسیاری از روزنامه های سراسری در شهرستان ها خبرنگار ندارند و فقط به کپی برداری از اخبار سایت ها و خبرگزاری ها مشغول هستند.

مدیرگروه ارتباطات دانشگاه سوره خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که ذکر منبع ضعف برای روزنامه تلقی نمی شود بلکه می تواند یکی از عوامل قدرت آن باشد.